Helyi közélet

2024.03.22. 09:29

Tavaszi zsongás – kézművesek alkotásai Hatvanban

Dekorációk, ajtódíszek, könyvjelzők, ékszerek, gyertyák, táskák, bögrék és szappanok – közös ismérvük, hogy mindezeket helyi alkotók, kézművesek készítették, és amiket most meg is lehet vásárolni a hatvani Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvényen.

Tari Ottó

A városbeli és a környéken élő kézművesek 12 éve rendszeresen mutatják be termékeiket, a karácsonyt és a húsvétot megelőzően pedig vásárt is tartanak a Grassalkovich Művelődési Házban.

A kézművesek színes portékái
Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Az idén tizenöt alkotó hozta el a portékáit. A megnyitón ez alkalommal is a Dalvarázs Showkórus lépett fel, a megjelenteket pedig Kondek Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte.

A kézműveseket összefogó Eszterlánc egyesület elnöke kiemelte: manapság sokan választják az egyszerűbb megoldást, miszerint távol-keleti országokból, olcsón rendelnek maguknak ékszereket. Mindezek ellenére a hatvani vásár továbbra is népszerű, mert a helyi termékeknek erejük van. A tavasz a megújulásról szól, az itteni termékek is mind ezt jelképezik – fogalmazott Poórné Mike Éva.

A vásár egész héten várja a látogatókat, szombaton 12 órakor zárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában