Baleset

2024.03.06. 08:55

Terelés előtt úgy gondolta, még befér a két teherautó közé az M3-ason + videó

A követési távolságot nem tartotta be két autó, amikor a harmadik beérte őket. Mindez egy terelés előtt történt, a harmadik autó egy kamion elé sodródott.

Heol.hu

- Én még beférek. Múlt hónapban az M3-ason több személyautós gondolta így egy terelésnél... volt, aki sajnos pórul járt.- írja bejgyzésében az MKIF Zrt. - Az ország útja. közösségi oldalán. - 

az M3-as autópályán egy terelés előtt sodrófott a kamion elé az autós
Az M3-as autópályán egy terelés előtt sodrófott a kamion elé az autós
Forrás: MKIF Zrt. - Az ország útja/Facebook

A posztban megosztott videón látszik, ahogy a meglehetősen kis követési távolságot tartó autókat beéri a harmadik, aki megpróbálta elkerülni az ütközést. Jobbra húzódott, de az érkező kamion megtolta. Sokaknak kellett vészfékezniük, hogy ne legyen ráfutásos baleset.

- A tereléseinket mindig több kilométerrel korábban ún. változtatható jelzésképű táblákon, majd a munkavégzés előtt 500 méterrel 100-as, 250 méternél 80-as és a munkavégzés magasságában 60-as sebességkorlátozó táblákkal jelezzük, de ezeket sokan figyelembe se veszik és a probléma itt kezdődik - írták a posztban.

Figyelmeztetnek a bejegyzésben, hogy nagyon fontos az odafigyelés, sebesség, követési távolság!

- Volt olyan is, aki a terelésbe kényszerült, ami azért veszélyes, mert kollégáink ott dolgoznak! Nagyon kérünk mindenkit, hogy ne hagyják a besorolást az utolsó pillanatra! Kerüljük el a mai videóban is látható eseteket! - teszik hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában