Helyben

2024.03.11. 09:28

Ingyenes utazás: egy gyöngyösi képviselő tesz javaslatot

Dr. Végh Attila elgondolása az országos bérlet- és kedvezményrendszerhez igazítaná a gyöngyösi közlekedési tarifákat. Az ingyenes utazásról a képviselői javaslat áprilisban kerülhet a gyöngyösi képviselő-testület elé döntésre.

Szabó István

A gyöngyösi grémium képviselői javaslat alapján arról döntött a legutóbbi ülésén, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja a helyi utazás tarifáit az országos bérlet- és kedvezményrendszerhez igazítani. A gyöngyösi városháza tájékoztatása szerint dr. Végh Attila önkormányzati képviselő elgondolásával elérhető lenne, hogy az ország- vagy vármegyebérlettel rendelkezők azonos feltételek mellett használhassák a helyi járatú autóbuszokat is, azaz, ahogy a helyközi járatokon, úgy helyben se kelljen fizetniük a 14 éven aluli gyerekeknek. 

A dr. Végh Attila által tett képviselői javaslat, az ingyenes utazás segítség lehet a családoknak
A dr. Végh Attila által tett képviselői javaslat, az ingyenes utazás segítség lehet a családoknak
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A március 4-i képviselő-testületi ülésen kezdeményeztem – az ország-, illetve vármegyebérlethez hasonlóan – egy olyan konstrukció kidolgozását, amely lehetővé tenné, hogy a Gyöngyösön lakó általános-, és középiskolás tanulók akár ingyenesen vagy jelentős, 90 százalékos kedvezménnyel vehessék igénybe a helyi járatú és Gyöngyös viszonylatában a helyközi autóbuszközlekedési szolgáltatást. A grémium ezen kezdeményezésemet egyhangúan támogatta, és felkérte az illetékes hivatali igazgatóságokat, hogy konkrét számításokat végezve készítsenek döntési javaslatot. Az önkormányzatnak nyilvánvalóan többletkötelezettsége keletkezik, ezzel szemben viszont csökkennének a gyöngyösi családok közlekedési ráfordításai. Minderről várhatóan az áprilisi testületi ülésen születik döntés – tájékoztatott dr. Végh Attila.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában