Véradás

2024.03.04. 10:30

Véradási lehetőségek Hevesben

Véradásra az jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. A véradásra a személyazonosító igazolványt, a lakcím- és taj-kártyát kell magunkkal vinni.

Hornyák Réka

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleményben szedte össze a március negyedike és tizedike közötti véradásokat Heves vármegyében. Felhívják mindenki figyelmét arra, hogy mielőtt elindulnánk vért adni, ellenőrizzük a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját az Országos Vérellátó Szolgálat vagy a Magyar Vöröskereszt honlapján

Kiszállásos véradások Egerben, Gyöngyöstarjánban, Mátraderecskén és Sirokban 

Március 5-én, kedden Egerben az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégiumban várják a véradókat 08:30-tól 13:00-ig. 

Március 6-án, szerdán szintén Egerben, de a Civil Közösségek Házában várnak mindenkit reggel kilenc és dél között. Ugyanezen a napon, március 6-án, szerdán Gyöngyöstarjánban is lesz lehetőség véradásra a Művelődési Házban délután kettő és öt óra között, valamint Mátraderecskén is, az Önkormányzatnál délután fél három és négy óra között. 

Március 7-én, csütörtökön Sirokban, a Művelődési Házban délelőtt fél tíz és délután négy óra között lesz lehetőség a segítségnyújtásra. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig március 8-án, pénteken, ismét Egerben adhatnak vért az érdeklődők, a Wigner J. Szakközépiskolában reggel nyolc és délelőtt tizenegy óra között. 

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával személyazonosító igazolványát, lakcím- és taj-kártyáját. Első véradók esetén a felső korhatár 60 év. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában