Rekordot döntöttek

2024.04.16. 08:44

Rekordszámú angol gazdasági szaknyelvvizsga a Neumannban

Minden eddigi évnél több Neumannos diák szerzett szakmai felsőfokú nyelvvizsgát idén. A szerdai díjkiosztó ünnepségen 27 felsőfokú és 4 középfokú angol gazdasági szaknyelvvizsgát fognak kiosztani.

Hornyák Réka

Több mint 30 tanuló szerzett angol gazdasági szaknyelvvizsgát.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: SZAKI

A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium sajtóközleményben adta hírül portálunknak, hogy az idei tanévben kiemelkedően magas volt a nyelvvizsgázók száma az iskolában. Több mint 30 tanuló szerzett angol gazdasági szaknyelvvizsgát. 

Húsz éve töretlen sikertörténet, hogy az egri Neumann János Gimnázium végzős két tanítási nyelvű osztályának tanulói angol gazdasági szaknyelvvizsgát tesznek. A szakmai nyelvvizsgázó diákok köre néhány éve pedig kibővült a közgazdasági osztályok tanulóival is. Idén a tanulók az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ által szervezett BGE szakmai nyelvvizsgára jelentkeztek és rendkívül sikeresen szerepeltek. 

27 tanuló felsőfokú, 4 tanuló pedig középfokú szakmai nyelvvizsgát szerzett. Felkészítő tanáruk a gimnázium tanára, Beke Noémi volt, aki dr. Tóth Éva egyetemi docenssel végzett közös munkát a nyelvvizsgán. A nyelvvizsgát szerzett diákok számára április 17-én szerdán, délután egy órakor szerveznek átadó ünnepséget a Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrumban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában