Kreatív oktatás

2024.04.09. 16:25

Új színt hoztak idén a Neumann Napokba

Hétfőtől péntekig tart a minden évben megrendezésre kerülő programsorozat az egri gimnáziumban. Idén először pedig egyszerre szervezték meg a Neumann Napokat és az egészség napot is.

Hornyák Réka

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Idén először szervezték meg a Neumann Napokon belül az egészség napot is a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban. Az iskola célja ezzel az volt, hogy a diákoknak minél szélesebb körű tájékoztatást tudjanak nyújtani, kreatív módon, gyakorlati és elméleti szinten is egyaránt. 

Dr. Löveiné Hadnagy Katalin, az iskola földrajz, történelem szakos osztályfőnöke a Neumann Napok egyik szervezője és koordinátora elmondta, hogy nagy hagyományra tekint vissza ez az egy hetes esemény, szinte az iskola kezdete óta megszervezik minden évben. Idén ez a tavaszi szünet utáni héten, hétfőtől péntekig tart, így a diákok nem egyből egy szigorú tanrendbe érkeznek vissza, hanem egy szabadabb és sokszínűbb tanulmányi programsorozattal kezdik a hátralévő hónapokat. 

– Az előadások, a gyakorlatok, a testmozgással kapcsolatos programok, a beszélgetések minden tantárgyat érintenek. Az irodalomtól elkezdve, a matematikán keresztül, a történelemig minden területen mutatnak az előadók újat és izgalmasat a diákoknak. Vannak előadások az idegennyelvekről, mennek a diákok moziba és kirándulni is, külön rész szól a technikumi képzésekről is, mutatnak be önkéntes programokat is. A külsős cégek előadói mellett pedig különböző egyetemekről is érkeztek hozzánk érdekes témákkal előadók, valamint Neumannos diákok is tartanak bemutatókat a saját eredményeikről vagy hobbijukról – részletezte a Neumann Napok sokszínűségét a szervező, dr. Löveiné Hadnagy Katalin. 

Az iskolában bemutatót tart a Magyar Vöröskereszt, „részeg szemüveg” néven ügyességi pályát állított fel az udvaron a Nemzeti Népegészségügyi Központ, műsort ad a Harlekin Bábszínház, de előadást tart majd dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, a Mérnöki Kar Környezettudományi Intézet kutatócsoport vezető egyetemi tanára is. 

Egészség nap a Neumann Napokon belül

Az egész hetes programkavalkádban pedig a keddi napot tűzték ki az egészség napjának, így összehozva a két eseményt. Ennek célja nem más, minthogy a diákok aktívan és kreatívan ismerkedhessenek meg az egészséges életmóddal, a több különböző életmód szemlélettel és nem utolsó sorban a mozgással és az egészséges táplálkozással is. 

Az egészséges test mellett azonban nagy hangsúlyt fektetnek a mentálhigiénés jóllétre is, így több csapatot állt össze, akikkel különböző standoknál a diákok az egészséges lélekről és elméről beszélgethetnek. 

– Ebben is részt vesz minden oktató, aki csak tud, ez annak is köszönhető, hogy nagyon lelkesek és kreatívak a kollégáim. Rengeteg jó ötlettel állnak elő, amivel arra motiválják a többieket és engem is, hogy még többet és még jobbat akarjunk nyújtani. A sok jó ötlet egyike például a magyar szakosok által kialakított könyvtársarok, ahol az egészséges életmódról szóló könyveket lehet olvasni, valamint találnak neves irodalmi szereplőkhöz kötődő recepteket is. Emellett pedig számos nagylelkű oktató készített a diákoknak egészséges ételeket a saját mindennapi receptjeiből – mesélt a programokról dr. Löveiné Hadnagy Katalin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában