Országház

2024.04.15. 20:35

Az Országház történelmi falai között jártak a kompolti iskolások

Horváth László országgyűlési képviselő segítette a kirándulást. Az Országház szépségei után az Olimpia parkot is megtekintették a kisdiákok.

Szabó István

Az Országházban jártak a kompolti Fleischmann Rudolf Általános Iskola diákjai, számolt be közösségi oldalán Horváth László országgyűlési képviselő.

– Az elmúlt több mint száz évben történelmi sorsfordító döntéseknek helyt adó épület falai között a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, a főrendházi társalgó, az ülésterem és a Szent Korona megtekintése is szerepelt a programban. Az Országház évente több mint hétszázezer vendéget fogad, az ott töltött idő rendhagyó történelemóra, kulturális és művészeti élmény is egyben. Köszönöm a látogatást – fogalmazott Horváth László a Facebook-oldalán

A kompolti iskola a közösségi oldalán is köszönetet mondott Horváth Lászlónak és lelkes segítőjének, hogy lehetővé tették az élményekben gazdag kirándulást.

– Iskolánk alsó tagozatos diákjaival ma az Országházban jártunk. A kíváncsi gyermekszemek csodálkozva figyelték országunk legcsodálatosabb épületét. Valamennyi kisdiákot hatalmába kerítette a szépség és elegancia, a komoly és letisztult épület látogatók által bejárható része. A koronázási jelképeket méltó helyen, a kupolacsarnokban, 16 uralkodó által „őrzött” üvegszekrényben csodálhattuk meg. Az Országház szépségei után az Olimpia parkban töltöttünk el néhány órát, amit természetesen a Happy Meal menüvel koronáztunk meg – közölte a Fleischmann Rudolf Általános Iskola a Facebook-oldalán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában