Bottyánosok sikere

2024.04.23. 20:48

A Bottyán sikeres diákjai országos helyezésekkel tértek haza Gyöngyösre

A gyöngyösi tanulók az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen értek el kiváló eredményeket. A Bottyán két tanulója ezzel a teljes szakmai vizsgát kipipálta.

Szabó István

Három tanulójuk is bejutott az országos döntőbe az idei Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma kategóriában, adta hírül a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium. Kosztyáné Magyary Ágnes, az iskola
közgazdasági munkaközösségének vezetője arról tájékoztatott, hogy az országos döntőt idén Makón rendezte meg a Pénzügyminisztérium és a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium. 

A Bottyán sikerkovácsai: Szabó Csenge (balról), Nagy Mátyás és Géczi Erika
A Bottyán sikerkovácsai: Szabó Csenge (balról), Nagy Mátyás és Géczi Erika
Forrás: vbjnet.hu

– Az igen magas színvonalon megvalósított rendezvényről élményekkel gazdagon és kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink. Szabó Csenge 5/13. E osztályos tanuló országos 4. helyezett lett. Ezen kívül a könyvvezetés és beszámolókészítés szóbeli versenyrész különdíjasa is egyben. A teljes szakmai vizsga alól felmentést szerzett 100 százalékos minősítéssel. Nagy Mátyás 5/13. E osztályos tanuló országos 5. helyezést ért el, továbbá pénzügyi ismerek és adózás szóbeli versenyrész különdíját kapta. Ő is felmentést szerzett a teljes szakmai vizsga alól 100 százalékos minősítéssel. Géczi Erika, szintén  5/13. E osztályos tanuló több tantárgyi felmentést szerzett egyes vizsgarészek alól a versenyen való eredményes szereplése alapján. Az elmúlt öt év munkája igazolódott vissza ezen a versenyen, nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre és felkészítő tanáraikra. A felkészítésükben a közgazdasági munkaközösség valamennyi tagja aktívan részt vett – részletezte Kosztyáné Magyary Ágnes. 

Szabó Csenge, Géczi Erika és Nagy Mátyás úgy fogalmaztak, elképesztően hálásak, hogy egy ilyen színvonalas versenyen részt vehettek, és sikeres eredményeket érhettek el. 

– Igazán nagy figyelmet fordítottak a szervezésre, ami által számtalan új élménnyel gazdagodtunk. Kiemelt köszönettel tartozunk a Makói Kerinek, ahol mindenki szeretetteljesen fogadott minket, valamint a felkészítő tanárainknak, legfőképpen Kosztyáné Magyary Ágnes és Huszár Edina tanárnőnek, hogy hittek bennünk és bátorítottak minket, ennek köszönhetjük különdíjainkat is – foglalták össze a diákok.

Az intézmény egyébként Heves vármegye második legjobbjaként a technikumok 100-as listáján szerepel.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában