Szakmai munka

2024.04.24. 18:29

Hagyományt teremtenének az eger környéki, kistérségi óvodák

Konferenciát szervezett az Eger Környéki Óvodák Kistérségi Egyesülete Nagytályára. A szakemberek tudás- és tapasztalatcserén vettek részt a Dajka-műhelyen.

Szabadi Martina Laura

Az Eger Környéki Óvodák Kistérségi Egyesülete Nagytályára szervezte a napokban a Dajka-műhelyt. A konferencia témája volt a dajka kompetenciái, dajka sajátos feladatai az óvodás gyermekek testi és lelki szükségleteinek kielégítésében, valamint a meghatározó kommunikáció, illetve az együttműködés intézményen belül.

A Dajka-műhely résztvevői
A Dajka-műhely résztvevői
Forrás: Beküldött fotó

Holló Anita az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, összesen 18-an vettek részt a rendezvényen Nagytályán a Kultúrházban. Ujváry Zsuzsanna, a Nagytályai Szivárvány Óvoda igazgatója tartott előadást a dajka kompetenciák és a dajka-teljesítmény értékelés témakörben. Portálunknak elmondta, konstruktív szakmai párbeszéd zajlott az óvodákban megjelenő jó gyakorlatokról a fenntarthatóság, környezettudatosság, gyermekközpontúság jegyében. A résztvevők a Nagytályai Szivárvány Óvoda dajkáinak vezetésével kézműveskedtek is.

– A visszajelzések alapján hasznos és nagyon jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt. Szeretnénk hagyományt teremteni és legalább évente lehetőséget adni az Eger környéki óvodák dajkáinak, hogy a mindennapi munkájukhoz kaphassanak szakmai segítséget és megoszthassák tapasztalataikat egymással – mondta Ujváry Zsuzsanna portálunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában