Kultúra

2024.04.06. 18:32

Egri ismert arcok lépnek színpadra más szerepben

Egerben tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Ezüstidő Szabadidős Egyesület a méltán népszerű Ismert egriek - Más szerepben című zenés műsorát.

Barta Katalin

Egerben ismét színpadra lépnek azok a közéleti emberek, akik ezúttal más szerepben mutatkoznak be. Immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Ezüstidő Szabadidős Egyesület az Ismert egriek - Más szerepben című zenés műsorát. A két részes rendezvénynek a Bartakovics Béla Közösségi Ház ad helyet április 13-án délután háromkor.
Fűrész János, az egyesület elnöke portálunknak úgy fogalmazott, olyan egri tehetségeket keresnek minden alkalommal, akik színpadi számokban mutatják meg képességüket. Céljuk a helyi társadalom összetartása, értő és a közkultúra iránt érdeklődő közösség létrehozása, hogy ne csak lakóként éljék a napjaikat, hanem sokoldalú tehetségüket is felvillanthassák. 

fűrész jános, ezüstidő
Fűrész János elmondása szerint egri tehetségeket keresnek
Fűrész János elmondása szerint egri tehetségeket keresnek
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Cél kiszakadni a hétköznapokból, gyönyörködni a zenében, dalban, táncban, versben és prózában. Éltetni szeretnék a magyar kultúrát, ezért csak anyanyelvünkön szólalnak meg a fellépők. Olyan emberek ők, akik elhiszik, hogy Eger a világ közepe. Műkedvelő előadók, akik az élet különböző területein dolgoznak orvosként, tanárként, vállalkozóként, mérnökként, papként, s egyéb munkakörökben. 

Egy a közös bennük, a szórakoztató hobbi. Mindnyájan bátrak, tehetségesek, s a városért akarnak tenni valamit. A régi rendszeres fellépők - Dr. Kovács Kázmér, Faatimah Szultana, Hancsicsák Mihály, dr. Juhász Tibor, dr. Vas Miklós, dr. Rostás Bea Piros, dr.  Hanisné Petró Valéria és mások mellett minden évben felfedeznek új talentumokat.

Most dr. Hadnagy József egyetemi tanszékvezető, dr. Turchányi Béla osztályvezető főorvos, Szűcs Rita tanár, Füleczki István templomigazgató, Jovic Andreja grafikus, Hornyák István szociális munkás mutatkoznak be különböző produkciókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában