A szeretet ereje

2024.04.06. 11:25

A Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesületnél a kreativitás a kulcs

A füzesabonyi Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesületnél a jókedv és a kreativitás áll a fókuszban. A tánc, a művészet és az önzetlen jótettek, így az adománygyűjtés is mindennapi program az egyesületben a fellépések mellett.

Hornyák Réka

A Szolnok Open Országos Mazsorett és Tánc Fesztiválon harmadik helyezést ért el mazsorett basic kategóriában Bíró Vivien, a füzesabonyi Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület tagja. A március másodikai versenyen a lényeg a szívből jövő tánc képviselete volt, amelyet Bíró Vivien sikeresen adott át a zsűrinek és a közönségnek a több hónapnyi gyakorlásnak és kitartásnak köszönhetően. 

Bal oldalon Bíró Vivien, középen a Szolnok Open háziasszonya, Nagy Adrienn, jobb oldalon pedig a Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület elnöke, Bíró Mónika.
Bal oldalon Bíró Vivien, középen a Szolnok Open háziasszonya, Nagy Adrienn, jobb oldalon pedig a Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület elnöke, Bíró Mónika.
Forrás:  Beküldött fotó

– A lányom, Bíró Vivien egészen kis korában, még tíz évesen kezdett el mazsorettezni. Hosszú ideig Pinkóczy Lilla oktatónál tanult és lelkes, szorgalmas táncosként a mazsorettnek szentelte minden szabadidejét. Pár évvel később a tánctanára abbahagyta az oktatást, azonban Vivit ez nem állította meg, elkezdte saját magát továbbképezni, online videókból tanult és folyamatosan gyakorolt – mesélt az országos harmadik helyezést elérő mazsorett útját az édesanyja, Bíró Mónika, az egyesület elnöke. 

Hozzátette, hogy lánya ez idő alatt is több versenyen vett részt, ahol szép eredményeket ért el. Idén februárban pedig Vivien csatlakozott a hevesi mazsorett csoporthoz. 

A füzesabonyi Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület a 2010. április 29-i tánc világnapja alkalmából jött létre és azóta foglalkoznak kultúra fejlesztéssel. Bíró Mónika, az egyesület elnöke, elmondta portálunknak, hogy széles palettán mozog az egyesület tevékenysége, többek között tánccal, kreatív fejlesztő programokkal, művészi foglalkozásokkal, rendezvények szervezésével, állatok védelmével és környezettudatossággal is foglalkoznak. 

– Főképpen gyermekeknek tartunk foglalkozásokat és nekik szervezünk rendezvényeket, illetve hirdetünk meg pályázatokat. Idén például januárban 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából hirdettünk meg egy rajzpályázatot Neked mit jelent magyarnak lenni? címmel. A felhívásra sok gyermek készített munkát, melyeket a füzesabonyi könyvtárban állítottunk ki tárlatként – részletezte az egyesület legutóbbi rajzpályázatot az elnök. 

A Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület rendezvényei

Elmondta, hogy a különböző foglalkozásokon általában kézműveskednek a gyermekek, hangszeres délutánokon vesznek részt, illetve sokat játszanak és táncolnak is. Április 29-én, a tánc világnapján, egyben az egyesület megalakulásának évfordulóján minden évben szerveznek egy ünnepséget, ahol egy kellemes délutánt töltenek el együtt, tortáznak, játszanak és táncolnak. 

– Idén 14 éves lesz az egyesület, a születésnapi rendezvényünk minden évben különleges alkalom, a tánc napja mellett ilyenkor kerül sor az elismerések átadására is. Emléklapokat, érmeket szoktam átadni a gyermekeknek, akiknek ezzel az egész éves aktivitását köszönöm meg. Együtt töltünk egy remek délutánt, sokat nevetünk, játszunk és persze táncolunk – mondta az egyesület elnöke. 

Elmondta, hogy idén bővül az egyesület élete, hiszen indulnak a 2024-es Magyar Látványtánc Bajnokságon. Emellett pedig jótékonysági adománygyűjtést is indítanak, mely adományokat az önkéntes macska és kutya otthonoknak ajánlanak fel, ehhez szívesen fogadnak felajánlásokat. 

 

A tavalyi, azaz a 8. Monic Shanti jótékonysági táncgála fellépői.
A tavalyi, azaz a 8. Monic Shanti jótékonysági táncgála fellépői.
Forrás:  Beküldött fotó

Több rendezvényen is állandó fellépőként jelenik meg az egyesület, ilyen a minden évben megrendezett Monic-Shanti jótékonysági táncgála is. Idén kilencedik alkalommal fogják megszervezni az eseményt Bogácson, a Bacchus borozóban. Emellett minden évben részt vesznek és kiállítanak a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület civil expóján is, Füzesabonyban. Végül pedig az egyesület évét a mindig a decemberi évzáró táncgála zárja. Ezt a jelentős összejövetelt kiállítással, díjátadóval, megemlékezéssel és közös programokkal tarkítják, majd táncházzal zárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában