Varázslat

2024.04.11. 14:20

Csodás változáson ment keresztül a régi malom épülete

Fotómontázson mutatta be Ortó Szilárd, Bükkszenterzsébet polgármestere, hogy mit lehet varázsolni egy réges-régi épületből, ha az embernek van víziója, kitartása, és remek segítői. A régi malomból korszerű inkubátorház épült a helyi és környékbeli vállalkozóknak. Az ipari park új munkahelyeket is biztosít.

Barta Katalin

Bükkszenterzsébeten a tervek szerint hamarosan megnyílik az a számos vállalkozásnak helyt adó ipari park, amelyet a volt malomban és környékén alakított ki az önkormányzat.

A régi malomban és környékén alakítják ki a ipari parkot
A régi malomban és környékén alakítják ki a ipari parkot
Forrás: Polgár Mester/Facebook

Ortó Szilárd polgármestertől megtudtuk, hogy hetek kérdése, és átadhatják az új szolgáltató centrumot, ahol a legkorszerűbb feltételek mellett működhetnek a helyi és környékbeli vállalkozások.   

A létesítményben kap helyet a gépjárművekkel kapcsolatos minden szolgáltatás - benzinkút, autómosó, elektromos töltőállomás, műszaki vizsgáztatása alkalmas feltételek, autósbolt -, de nyit új virágbolt, szépségszalon, egészségügyi rekreációs központ, edzőterem, egy négyszobás  apartman, kávézó és cukrászda, valamint rendezvényterem is.  A temetkezéssel kapcsolatos ügyeket is itt lehet majd intézni. Az 1200 négyzet méter alapterületű épületegyüttesben lassan minden készen áll az ügyfelek, vásárlók fogadására. A komplexum a Belügyminisztériumtól nyert 260 milliós pályázatból, mintegy 80 milliós vállalkozói befektetésből, valamint 25 millió önkormányzati saját erőből valósulhatott meg.

A régi malomépületben közel húsz új munkahely valósul meg.

A polgármester közösségi oldalán egy látványos fotómontázst is közzétett, hogy a lepusztult épületből miként valósult meg lépésről lépésre a térség egyik legimpozánsabb vállalkozói inkubátor háza. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában