Gondolkodó gyermek

2024.04.14. 09:40

Kiállítás nyílt a Waldorf suli diákjainak munkáiból + fotók, videó

Az Agria Park Galériában új tárlat nyílt. Az egri Waldorf Iskola tanulóinak munkái láthatóak.

Szabadi Martina Laura

– Mindig hangsúlyozom, számunkra fontos a társadalmi felelősségvállalás, a példa az, amiből a gyermekek igazán tanulni tudnak – mondta Szőke István az Agria Park igazgatója szombaton az Agria Park Galéria legújabb tárlatának megnyitóján. A kiállítás az Egri Waldorf Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak munkáiból állt össze.

Kiállítás nyílt a Waldorf suli diákjainak munkáiból
Kiállítás nyílt a Waldorf suli diákjainak munkáiból
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Szőke István elmondta, örül neki, hogy az intézmény kiállít a bevásárlóközpont galériájában.

– Én még a babyboomer generáció tagja vagyok, a gyermekeim már a digitális korban nőttek föl. Egyik generáció se rosszabb mint a másik, csak különbözőek, másképp tanulnak. A világ megőrzése fontos kötelesség, ránk is hatással van, ha tönkre teszik mások a bolygónkat. Neveljenek boldog gyermekeket! – mondta a szülőknek és a pedagógusoknak.

Kiállítás és születésnap

Teleki Klára a galéria vezetője elmondta, az intézmény megkeresését örömmel fogadta, az iskola 10 éves fennállását ünnepli idén.

– Ezt megünnepelve a diákok keze munkáját, rajzokat, festményeket, kisplasztikákat, textilmunkákat hoztak. A gyerekek idei munkái láthatóak a galériában. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a művészeti oktatásra, a kreativitás és az önálló gondolkodás ösztönzésére – mondta.

– A fej a kéz és a szív iskolája vagyunk, ez a 3 szétválaszthatatlan egész – mondta Zelenszki Andrea, az iskola vezetője. Kiemelte, manapság sok információhoz hozzáférnek a gyereke, a gondolkodást kell megtanítani inkább nekik. 

– Fontos az is, hogy alkotó emberek legyenek, az alkotás folyamata közel kerüljön a gyerekekhez, megélhessék – hangsúlyozta, majd hozzátette, a gyerekek választottak ki, hogy milyen műveket akarnak hozni, de több tárlatnyi anyaguk is lenne. Az iskola a jubileumot hamarosan gálával ünnepeli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában