Új tárlat nyílt

2024.03.16. 20:12

Bő 10 éve már, hogy a töretlen lelkesedés életben tartja az Agria Park Galériát + fotók, videó

Egyedülálló, hogy egy bevásárlóközpontban galéria működjön hosszú ideig, hangzott el az Agria Park Galéria új tárlatának megnyitóján. Most a művészközösség válogatott munkáit láthatják egy hónapig az egri bevásárlóközpontban.

Szabadi Martina Laura

Több mint 10 éve működik az Agria Park Galéria, mondta Teleki Klári művészetpártoló, a galéria vezetője szombaton az az Agria Parkban az összetARTozás című tárlat megnyitóján. A galéria új helyre költözött az épületen belül, így az új helyszín avatója is volt egyben az esemény.

Egyedülálló, hogy egy bevásárlóközpontban galéria működjön hosszú ideig, hangzott el az Agria Park Galéria új tárlatának megnyitóján. Most a művészközösség válogatott munkáit láthatják egy hónapig az egri bevásárlóközpontban.
Újabb kiállítás nyílt az Agria Parkban
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Mindig rossz kicsit, mikor el kell menni az egyik helyről, Szőke István a bevásárlóközpont igazgatója viszont mindig rengeteget segít, nélküle nem működhetne a galéria, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. Országos viszonylatban sem tudok róla, hogy ilyen hosszú ideje működne galéria más bevásárlóközpontban – emelte ki Telek Klári.

Szőke István elmondta, hogy a 16 éves Agria Parkban szinte a kezdetektől igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni a művészetre, habár rengeteg körülményhez kell alkalmazkodniuk a túlélésért.

– Ez egy üzleti vállalkozás, de egy olyan helyen, ahol naponta 10 ezer ember megfordul, nagyon is van társadalmi felelősség. Rohanó világunkban azt hiszem igény talán van, de idő nincs igazán a művészetre. Rengeteg biztató mondatot olvastunk az évek alatt a vendégkönyvben, sok pozitív visszajelzés érkezett arról, hogy jó ide bejönni. A változás mindig motiválja Klárit, aki igazi magja a közösségnek. Fontosak az emberi kapcsolatok, összetartó csoport alakult ki a galéria miatt a művészekből – mondta.

Az összeTARtozás kiállítást a galériában korábban már kiállító, mintegy két tucat képző- és festőművész munkáiból állították össze. Láthatóak például Andreja Jovic, Gulyás László, Rostás Bea Piros, Ducsai Zoltán vagy Majoros György munkái is. A megnyitón Rostás és Jovic fel is lépett, a kiállítás április közepéig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!