Egészség

2024.04.05. 16:28

Leállt egy szakrendelés Hatvanban, Pásztó, Salgótarján, Parádfürdő helyettesít

Nyolcvanhat Heves megyei település betegeit érinti a hatvani menopauza és oszteoporózis szakrendelés kiesése, ami Gyöngyös után Hatvanban is leállt. Várhatóan év végéig más települések kórházaiba kell menniük a betegeknek.

Tóth Balázs

A hatvani Albert Schweitzer Kórház

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Leállt az oszteoporózis (csontritkulás) szakrendelés Hatvanban, így a megye 86 településéről más kórházakba kell menniük azoknak, akik ellátást szeretnének. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNK) honlapjára felkerült kijelölő határozatokból kiderül, az NNK-t március 26-án értesítette a Hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet arról, hogy a kórházban működő Oszteoporózis Szakrendelésen gyakorolt menopauza és oszteoporózis rendelés év végéig a minimumfeltételek átmeneti hiánya miatt szünetel.

Az NNK ezért más kórházakat jelölt ki helyettesítésére. Tizenhét Gyöngyös környéki településről – mivel a Bugát Pál kórházban sincs szakrendelés – a betegeknek a Parádfürdői Állami Kórházat kel fölkeresniük, míg nyolc, szintén Gyöngyös környéki település lakói a Pásztói Margit Kórházba mehetnek panaszaikkal.

Hatvantól, Hevesen és Pétervásárán, valamint Bélapátfalván át Egerig hatvanegy város és község betegeinek viszont a salgótarjáni Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház szakrendelését kel fölkeresniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában