Választás 2024

2024.04.05. 12:37

Orosz Lászlóné függetlenként indul az egri polgármesteri székért

Eger első női polgármestere lenne Orosz Lászlóné Ibolya, aki közel húsz éve a közgyűlés tagja, 2023-ig a Fidesz színeiben politizált. Most függetlenként indul polgármester és képviselő-jelöltként.

Tóth Balázs

Orosz Lászlóné Ibolya, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Sajtótájékoztatón jelentette be pénteken Orosz Lászlóné Ibolya, hogy elindul a június 9-i önkormányzati választáson polgármester-, illetve képviselő-jelöltként. Mint mondta, a munka, az együttműködés és az őszinte beszéd pártján áll. Kifejtette, régóta a közgyűlés tagja, több polgármesterrel dolgozott együtt, tudja, mik az elvárások és mit nem lehet megtenni. Hisz az őszinte beszédben, az együttműködésben, mások meghallgatásában és véleményének tiszteletben tartásában. Eger első női polgármestere lenne, hisz az előrelátásban és előre gondolkodásban, a húsz éves önkormányzati tapasztalatában és abban, hogy friss levegő kell a város közéletébe.

Elmondta, szeretne segíteni a családoknak és az anyáknak, azoknak az időseknek, akik hó végén a gyógyszert sem tudják kiváltani, azoknak a kisvállalkozóknak, akik a feladáson gondolkoznak, azoknak, akik értéket akarnak teremteni, de nem kapnak lehetőséget.

Szerinte a városnak abból lehetne pénze, ha tudatos ingatlangazdálkodás folyna, a gazdátlan ingatlanokat hasznosítani kellene. Nyitott a vállalkozókkal való együttműködésre, a megoldások találására. Elmondta, problématérképet készített a városban, amelyekre megoldást is kínál majd. Elsősorban a helyieknek szeretne élhetővé tenni Egert, noha a turizmust is fontosnak tartja. Szerinte az elmúlt években nem születtek tervek, a korábbiakat valósították meg, ő viszont szeretne uniós és állami támogatással nagyobb fejlesztéseket. Ehhez egy kibővített tervező csapatot szeretne kialakítani a városházán.

A sajtótájékoztatón elmondta, lett volna lehetősége szervezeti támogatással indulni, de a független indulás mellett döntött, hiszen a közgyűlésben minden képviselő arra tesz esküt, hogy Egerért, az egriekért dolgozik, nem pártért, jelölő szervezetért. Ugyanakkor a körzetekben indulhatnak hozzá hasonló gondolkodású független jelöltek. Kifejtette, nem az ígéretekben hisz, hanem abban, ki hogyan dolgozott, és a kampányban nem célja mások bántása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában