A tárgyalóteremből

2024.04.13. 18:08

Öten állnak bíróság előtt hivatali vesztegetés miatt

Öt vádlottja van annak a hivatali vesztegetés miatt indult büntetőügynek, amelyben az Egri Törvényszék kedden tartott előkészítő ülést négy terhelt vonatkozásában – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, a törvényszék sajtószóvivőjétől.

Sike Sándor

– Az előkészítő ülésről az ötödrendű vádlott igazoltan maradt távol, ezért a bíróság az előkészítő ülést az ő vonatkozásban elhalasztotta – közölte portálunkkal a sajtószóvivő.

Az ügyről – jelen állás szerint – annyi tudható, hogy vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények a vád  CZ. A. és társaival szemben. 

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a terhelteket a következő cselekmények elkövetésével vádolja: az elsőrendű terheltet két rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, vezető beosztású hivatalosszemély által a hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette; a másodrendű vádlottat hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette, bűnsegédként, bűnszövetségben, üzletszerűen vezető beosztású hivatalos személy által a hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette, felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette; a harmadrendű vádlottat hivatali visszaélés bűntette; a negyedrendű terheltet hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette.

Az  ötödrendű terheltet a keddi, az ő esetében elhalasztott előkészítő ülésről orvosi papírokkal igazoltan távol maradt. A vádlottat bűnsegédként elkövetett hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt indítványozza felelősségre vonni a nyomozó főügyészség.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában