Pedagógusok bérfejlesztése

2024.04.04. 10:59

Pedagógusok bérfejlesztésével értett egyet a gyöngyösi grémium

A 22.3 millió forintos önkormányzati kiadás fedezete a mintegy 200 millió forintos címzett állami támogatás. A pedagógusok bérfejlesztése e döntés szerint ez év január elsejétől érvényes.

Szabó István

A pedagógusok bérfejlesztésére rendelkezésre áll a pénz

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a március végi testületi ülésén egyetértett azzal a javaslattal, hogy azon pedagógusok, akiknek a 2023. novemberi illetményhez viszonyított, már megvalósított bérfejlesztése nem éri el a 25 százalékos mértéket, 2024. január elsejétől kezdődően ezen értékhatárig további bérfejlesztésben részesüljenek. A döntésről a gyöngyösi városháza adott hírt. 

Tájékoztatásuk szerint az intézkedés 22,3 millió forintos ráfordítást igényel az önkormányzattól. Ennek fedezete azonban az erre a célra elkülönített költségvetési keretben rendelkezésre áll, köszönhetően annak is, hogy az új pedagógus életpályamodellhez kapcsolódó bérfejlesztésre az önkormányzat 2024-re mintegy 200 millió forintos címzett állami támogatásban részesült, tette hozzá a gyöngyösi városháza.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában