Segítség

2024.04.07. 21:13

Több heves vármegyei helyszínen is menthetnek életet véradással

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65.

Molnár Helga

A Magyar Vöröskereszt a következő héten is több helyszínen várja a véradó önkénteseket. Kedden Visontán, a MVM Mátra Energia Zrt. Erőműben 7 óra 45-től 14 óráig, Egerben pedig a Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskolában 9-től 11 óráig lehet vért adni.

Szerdán Egerben, a Civil Közösségek Házában 10-től 13 óráig várják a donorokat. Pénteken három településen nyújthatják tű alá karjukat, Hatvanban LEONI gyárban 10-től délig, Makláron a Közösségi Házban 10-től 18 óráig, míg Boldogon, a művelődési házban 14-től 16 óra 30-ig szánhatják rá magukat, hogy vért adjanak. S végül szombaton is lesz egy helyszín mindehhez, Apcon, a művelődési házban 10-től 13 óráig válhatnak önkéntessé.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz vigye magával személyazonosító igazolványát, lakcím- és taj-kártyáját.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában