Születésnap

2024.05.11. 19:22

A legnagyobb durranás évére emlékezett az egri Beatles múzeum a szülinapján

Az éppen 9 éve megnyílt tárlat ünnepi programjának középpontjában az 1964-es év állt. A szülinapi torta hagyományosan eperből készült.

Szabó István

Születésnapot ünnepelt az egri Beatles múzeum

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szombaton egész napos programmal várta a 9. születésnapját ünneplő, Eger Csillaga kitüntetéssel elismert Egri Road Beatles Múzeum az érdeklődőket a Hotel Korona Attila-termében. Peterdi Gábor tulajdonos arról beszélt portálunknak, hogy elsősorban 1964-re fókuszált a szülinapi eseménysor, mert, mint mondta, minden kétséget kizáróan ez a kerek hat évtizeddel ezelőtti esztendő jelentette a legnagyobb durranást a Beatles történetében.

– A beatlemánia a brit szigetekről átcsapott az egész világra. Ekkor történt az első amerikai útjuk, és a világ többi része is behódolt a négy liverpooli gombafejű előtt. Nagyrészt ezzel kapcsolatosan lehetett előadásokat hallgatni, és kvízjátékokban részt venni a Beatles amerikai turnéjával a középpontban. Az előadónk Marsi József volt, aki több Beatles-könyv szerzője. Megnéztünk olyan filmeket, koncertfelvételeket, amik ritkán elérhetőek, vagy legalábbis olyan minőségben, mint nálunk láthatóak voltak, nincsenek fenn az interneten sem. A napot a BestBeats koncertje zárta. Nem túl régi zenekar, egy félórás bemutatkozó előadásra érkeztek hozzánk. Természetesen a szülinapi torta közös elfogyasztása sem maradhatott el zárásként. Kilenc éve hagyomány, hogy eperből készül, a Beatles Strawberry Fields Forever című dalának tiszteletére – összegezte a nap történéseit Peterdi Gábor.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában