Legyen szívügyünk a mentés!

2024.05.20. 14:28

Heves vármegyében is segíthetjük a mentőket az adónk 1 százalékának felajánlásával

Az OMSZ Alapítvány a felajánlásokból életmentő eszközöket vásárol a mentőállomásoknak. Az adónk 1 százalékát május 21-ig ajánlhatjuk fel.

Szabó István

A mentősöket is támogathatjuk adónk 1 százalékával

Legyen szívügyünk az életmentés! Rendelkezzünk az életmentés javára! – ezzel a kéréssel fordult portálunkhoz dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Alapítvány kuratóriumi alelnöke, az OMSZ szolgálatvezető főorvosa. Közlése szerint a személyi jövedelemadónk 1 százalékának felajánlásával Magyarország 256 mentőállomásán, köztük a Heves vármegyei állomásokon is szolgálatot teljesítő bajtársai munkáját segíthetjük, akik éjjel-nappal értünk dolgoznak.

– A felajánlásokból életmentő eszközöket vásárolunk az ország mentőállomásainak, így újraélesztőgéppel, defibrillátorral, lélegeztetőgéppel vagy speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén. Tavaly több mint 574 millió Ft értékben adtunk át eszközöket bajtársaink részére. A 2023-ban nekünk felajánlott adó 1 százalék átlagos értéke 8304 forint volt. Mivel az elmúlt évben 40,5 ezren gondolták úgy, hogy az OMSZ Alapítvány munkáját segítik, így a felajánlások összege kimagasló, több mint 336 millió 810 ezer forint volt. Alapítványunk a beérkező támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatja a mentők munkáját. Eszközátadásainkról rendszeresen frissülő eredménytérképünkön számolunk be – tájékoztatott dr. Czakler Éva.

Az alelnök emlékeztetett arra, hogy a személyi jövedelemadó 1 százalékát legkésőbb május 21-ig lehet felajánlani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában