Mi volt a siker titka?

2024.06.11. 06:55

A kistelepülések szavazói is az elvégzett munkát értékelték vasárnap

Újraválasztott polgármesterek első reakcióira voltunk kíváncsiak. A községvezetők már a választás másnapján a jövővel foglalkoztak.

Szabó István

Az elmúlt 4,5 év teljesítményét értékelték a szavazók

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A vasárnapi helyhatósági választások után Gyöngyös térségének megválasztott polgármestereit kérdeztük, melyek az első reakcióik a választási győzelem után.

Vécsen Gellén István magabiztos győzelem után, 79,94 százalékos támogatottsággal folytathatja polgármesteri munkáját, neki 3 kihívója volt.

– Úgy gondolom, a falu lakossága látja az elvégzett munkát, és bízik abban, hogy tudjuk ugyanígy folytatni. Amit az elmúlt öt évben sikerült letennünk az asztalra, azt értékelték vasárnap a választók, az eredmény ennek köszönhető – mondta Gellén István.

Adácson Soha Márton a voksok több mint 45 százalékával győzte le 4 kihívóját. 

– Úgy vélem, a siker záloga Adács elmúlt 4 és fél évben történt fejlődése volt. Új utak épültek a községben és a temetőben is, a sírkertben urnafal is készült, bankautomata működik, új fogorvosi rendelő nyílt, faluház várja a látogatókat. A továbbiakban is Adács fejlődéséért dolgozunk. Vannak felújításra váró útjaink, játszóteret szeretnénk kialakítani, az óvodában a konyha újbóli megnyitása is cél, a régi fogorvosi rendelő helyett egy új épületet kívánunk kialakítani az idősek nappali ellátására. További fejlesztésekben gondolkodunk – részletezte Soha Márton.

Gyöngyöshalászon hatalmas csata után maradt községvezető Pásztor János, 51,22 - 48,78 arányban nyert kihívójával szemben.

– Úgy gondolom, az elmúlt tíz évben elvégzett munka döntött. Az utóbbi évtizedben, talán a legdinamikusabban fejlődő községgé vált Gyöngyöshalász. Emellett a kampányidőszakban is megdolgoztunk a sikerért. Ugyanígy szeretnénk tovább haladni ezen az úton. Jelentősen megváltozott a képviselő-testület összetétele. Megfiatalodott a grémium, a további munka nyilván sok egyeztetést kíván majd, de lehet, ez előre viheti a települést – közölte Pásztor János.

Vámosgyörkön Gedei Zoltán magabiztosan győzött a szavazatok 75,17 százalékának megszerzésével.

– Véleményem szerint az eddigi munkánkat értékelték a szavazók vasárnap. Az eredmény azt mutatja, hogy elfogadták az eddigi teljesítményünket. Ugyanazzal a jó képviselő-testülettel folytatjuk, mint eddig, valamennyien toronymagasan kerültek be a testületbe. Maradhat tehát az egységes csapatmunka, és a hivatal összetétele is jó. Ezt látták a választók is. A jövőt tekintve azt mondhatom, hogy azt az utat, amit elkezdtünk, folytatjuk tovább. A programom is tartalmazza azokat rövid- és hosszútávú elképzeléseinket, amelyeket szeretnénk megvalósítani – összegezte Gedei Zoltán.

Abasáron Kazsu Attila a szavazatok 86 százalékának megszerzésével kezdheti meg az újabb ciklust.    

– Én magam úgy gondoltam, és a képviselőjelöltjeimtől is azt kértem, hogy a végletekig maradjunk meg a normalitás talaján. Semmilyen téren ne menjünk bele azokba a magas labdákba, amelyekkel esetleg próbálnak bennünket hergelni. Alapállásunk az volt, hogy kire szavazzunk, és nem az, hogy kire ne. Nem ellenségképet gyártottunk, hanem előre mutattunk. Úgy gondolom, hogy egy település életében talán a legfontosabb összetevő a nyugalom, a higgadtság, a közösségteremtés értéke. Úgy érzem, ezek együtt vezettek a sikerre. A másik összetevő, hogy mi az előző ciklusban sem ígértünk, hanem javasoltunk a falunak dolgokat. Ezek jelentős részével érdemben tudtunk foglalkozni. A képviselő-testület összetétele változott, számomra talán kedvezően, mert többségében az én csapatom tagjaiból áll, de a többiek is konstruktív emberek – foglalta össze Kazsu Attila. 

Abasár régi-új polgármestere kitért arra is, minek köszönhető az, hogy a választási győzelme ilyen nagyarányú lett. 

– Az elmúlt közel 5 évben, nagy hangsúlyt fektettünk a fiatal családosok, a szociálisan vagy életkori sajátosságuknál fogva rászorulókra és az idős korosztály falusi életkörülményeinek javítására. Régi, elmaradó problémákat kezdtünk el orvosolni. Meg tudtuk szólítani az Abasárra költözőket. Egy élhető, vidám vidéki település képét szeretnénk fenntartani. És nem utolsó sorban, Abasár lakóinak jelentős része kellően intelligens, józan gondolkodású volt ahhoz, hogy ne üljön fel a hazug, lejárató kampánynak. A település életében a produktív, békés mindennapok fontosabbak, mint a hamis szereplők általi erőszakos, hazug állítások, ígéretek – fogalmazott Kazsu Attila.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában