APC

2017.10.20. 18:24

Az egész járás büszke az új üzemcsarnokokra

Ami az apci községben történik, az a világszínvonalat képviseli – jelentette ki pénteken Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a CSABACast Könnyűfémöntöde Kft. új üzemcsarnokainak átadásán.

T. O.

Az ünnepségen szintén jelen lévő Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a beruházásra – amelyhez hasonló mértékűre tíz éve nem volt példa a környéken – nemcsak a község, hanem az egész járás büszke lehet.

Az eseményen – amelyen részt vett Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője is – Hetzmann Béla ügyvezető ismertette a hazai tulajdonú, zöldmezős beruházással kapcsolatos tudnivalókat. Az 5.6 milliárdos költséghez az állam 940 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A régi telephelyről történő átköltözés a jövő év végére valósulhat meg az új, csaknem 20 ezer négyzetméteres létesítménybe, ahol alumínium autóalkatrészeket gyártanak majd, teljes technológiai folyamat keretében. A tervek szerint hamarosan megkétszerezik termelésüket.

A tervek szerint hamarosan megkétszerezik a termelést Fotó: Gál Gábor

T. O.

Címkék#Apc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában