eger

2017.10.18. 19:19

Betekintést nyertek a legendás érsek munkásságába

Pyrker János László egykori egri érsek beiktatásának 190. évfordulója alkalmából egész napos kulturális rendezvényt tartottak kedden, az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

Süli K.

A program során tudományos konferencia valamint egy kiállítás által nyerhettek betekintést az érdeklődők a legendás érsek munkásságába.

A konferencián az előadók Pyrker János László tevékenységét idézték fel, az egyházmegyében végzett munkássága mellett költői tevékenysége is szóba került.

A kiállítás Pyrker érsek tevékenységébe enged betekintést Fotó: Márkus Attila

Dr. Löffler Erzsébet, az Egri Főegyházmegyei Könyvtár, Levéltár, Múzeum nyugalmazott igazgatója a rendezvényről elmondta, a céljuk az volt, hogy bemutassák Pyrker sokszínű életútját. Kiemelte, az egykori érsek az ausztriai Lilienfeldben, mint ciszterci szerzetes kezdte meg működését, ott lett apát is, de velencei pátriárka is volt, ezt követően került Egerbe, az érseki székbe.

A rendezvény keretein belül egy kiállítást is nyílt, amely év végéig lesz látogatható, és Pyrker érsek tevékenységébe nyújt betekintést az érdeklődők számára.

Süli K.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában