maklár

2017.07.25. 11:42

Portugáliában ugrálnak a makláriak

Kedden indulnak a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői a portugáliai Bragába, ahol a sportág Európa-­bajnokságán vesznek részt.

G. R.

Egy serdülő- és két felnőttcsapat, összesen tizenhat versenyző kel útra július 25-én, hogy másnap megkezdje a háromnapos erőpróbát, tudtuk meg edzőjüktől, Kovács Judittól.

Először vesz részt nemzetközi versenyen a 12-14 évesek kategóriájában Zelei Dóra, Zelei Diána, Köblő Kata, Bozsik Regina és Hanuszik Lilla. A Kurtán Adél, Vona Boglárka, Tatár Laura, Krattinger Eszter és Kovács Réka összeállítású felnőttcsapat ugyanúgy szép esélyekkel vág neki a megméretésnek, mint a világ- és Európa-­bajnoki címekkel büszkélkedő tagokat magában foglaló Darvai Júlia, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Krattinger Dóra, Hanuszik Éva alkotta együttes. Bauer Ákos egyéniben versenyez.

– Bár több versenyzőnk is sérülésekkel küzdött a felkészülés alatt, azért jók az esélyeink – mondta el Kovács Judit azon a bemutatóedzésen, melyen a sportolók szülei, a csapat támogatói is jelen voltak. Hagyomány, hogy a nemzetközi versenyre induló kötélugrók rózsával köszönik meg családjuknak, az edzőknek, hogy segítették felkészülésüket. Nem volt ez másképp most sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában