kiállítás

2020.02.11. 17:28

Önismeretre és felismerésre vezeti a fiatalokat az egri prevenciós tárlat

Köztes Átmenetek címmel nyílt interaktív prevenciós kiállítás kedden az egri Uránia Moziban.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Gyakran a boldogságot keresve tévedünk el életutunkon – osztotta meg gondolatait Árvai Ferenc atya, az egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója, a Köztes Átmenetek címmel nyíló interaktív prevenciós kiállításon. Az egri Uránia Moziban kedd délután nyílt tárlat a droghasználat problémáját átélhető módon mutatja be, önelemzést serkentve.

– A pályázat révén megvalósult program lehetőséget nyújt az iskola keretein kívül, szabadabban beszélni a témáról. Erre régóta készülünk – mondta Kohári Szilvia, az egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője.

Varga Dániel, a Köztes Átmenetek nonprofit cég prevenciós szakembere elmondta: a több szobából álló bemutató első állomásán a gyerekek barátságos környezetben megismerik egymást, innen a következő helyiség „ingoványos talajára” érkeznek. Itt a függőség szintjeivel ismerkednek a hétvégitől a kényszeres használóig. Saját tapasztalataikat is megoszthatják a látogatók a szakemberekkel, titoktartási kötelezettség mellett. Bemutatják, hogyan teszi tönkre az addikció az emberi életet. Az utolsó termet díszítő grafikák az elmagányosodást érzékeltetik.

Nem az elrettentés a cél Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Elhangzott, tizennégy éven felüli diákokat, szülőket és pedagógusokat várnak, de fogadnak baráti közösségeket is. Egy látogató csoport másfél órát tölt a kiállítótérben, ahol szociális munkás, pszichológus, addiktológus vezetésével tekintenek be a szerhasználat nyomasztó jelenségébe. Közel egy hónapon keresztül, szervezett formában látogathatják a bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!