Elhalasztották a díjátadót, írásban méltatja a fiatal díjazottakat Gyöngyös polgármestere

A koronavírus-járvány miatt személyesen nem vehetik át a jutalmat a kitüntetett fiatalok, így a város honlapján adták közre a kitüntetettek rövid méltatását. A hagyományos ünnepélyes díjátadásokat a rendkívüli helyzetet követően rendezik majd meg.

Heol

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös - Czímer Tamás Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

- A koronavírus teljesen fölírta az idei év terveit, s nem csak a közösségi programok maradnak el. A járvány miatt idén elhalasztja a városi kitüntetések átadását Gyöngyös önkormányzata. A hagyományos ünnepélyes díjátadásokat a rendkívüli helyzetet követően rendezik majd meg – olvashatóak Hiesz György polgármester szavai a gyongyos.hu-n.

A képviselő-testület által alapított díjak sora minden év áprilisában azoknak a fiataloknak a jutalmazásával kezdődik, akik munkájukkal, tevékenységükkel példát mutatva, jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez. Ez épp ezen a héten lett volna esedékes – tudtuk meg a hivatalos tájékoztatóból.

A kitüntetést kapták:

  • Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért díj: Csörgő Kata és Csörgő Terka, a Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatói.
  • Gyöngyösi Fiatalok a Művészetért díj: Csanádi Bertold Balambér, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola 10. évfolyamos, hegedű tanszakos tanulója.
  • Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért díj: Zeltner Domonkos, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karának harmadéves hallgatója.
  • Mivel a díjazottak személyesen nem vehetik át a jutalmat, a város honlapján adták közre a kitüntetettek rövid méltatását, amit IDE kattintva olvashatnak.

    Ajánlókép: Gyöngyös, Városháza Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!