nyitás

2020.06.16. 13:31

Újra várja olvasóit a Bródy könyvtár – Fotók

Kedden megnyitotta kapuit a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár központi könyvtára, a felnémeti és felsővárosi fiókkönyvtár is.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A korlátozások betartásával kedden újra megnyitott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár központi könyvtára, valamint a felnémeti és felsővárosi fiókkönyvtár – tájékoztatott Kelemenné Csuhai Zsuzsa szolgáltatási igazgató helyettes.

Elmondta, korábban sokan érdeklődtek a nyitás iránt, ezért is indították el a Bródy Pakk nevű szolgáltatásukat.

– Készültünk az újranyitásra, s próbáltuk megvalósítani az egészségügyi előírásokat az intézményben. Újra elérhetők a szolgáltatásaink, például a dokumentumok kölcsönzése, a helyben használat, és – olvasás, valamint engedélyezzük a számítógép használatot is, a távolságtartás miatt azonban az olvasók csak minden másodikat tudják használni – közölte.

Gyermekkönyvtári foglalkozást tartottak iskolásoknak Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, a lejárt határidejű könyveket is késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszahozni. Elsősorban csoportoknak szóló programokat tartanak, főként kültéren. Hétfőn reggel például egy európai uniós pályázatból megvalósuló bútor bemutatót rendeznek az érsekkerti játszótéren.

– Folytatjuk a főként hátrányos helyzetű felnőtteket megszólító pályázati programunk. Figyelünk az egészségügyi előírások betartására, s kérjük az olvasókat, hogy hozzanak magukkal maszkot. Fertőtlenítő folyadékot biztosítunk számukra, plexi üveggel láttunk el tájékoztatási pontokat, s ózongenerátorral tudjuk fertőtleníteni a visszahozott könyveket. Hamarosan útnak indul a könyvtárbuszunk is, és a településekre is megkezdődött a könyvtári kiszállítás – ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!