koncert

2020.09.27. 14:51

A Bagossy Brothers gondoskodott róla, hogy tíz fokban se fázzon az egri közönség (képek)

Csípős, inkább októbert, mint szeptembert idéző hűvös időben búcsúzott a nyártól szombaton Egerben, a Márai Látogatóközpontban a Bagossy Brothers Company. A hangulat azonban egyáltalán nem volt hűvös. A koncert előtt Bagossy Norbival és Lacival beszélgettünk.

Guti Rita

Fotó: Paulikovics Réka

– A tavaszi járványidőszakban kapott kényszerpihenőt feltöltődésre fordítottuk, s mióta újra koncertezhetünk igyekszünk kihasználni a lehetőségeket – osztotta meg Bagossy Norbi, a csapat énekese, aki nem először állt az egri közönség elé.

– A várost sajnos nem nagyon volt időnk felfedezni, de az biztos, hogy kitűnő borok készülnek itt ugyanis volt alkalmunk kóstolni amikor egy éve a FesztEgeren léptünk fel. Persze mértékletesen kóstoltunk, hogy jól menjen az artikuláció – tette hozzá nevetve Laci.

– Gyerekkoromban sosem jutottam be abba a csapatba, akik jöttek ide a testvérvárosi kirándulásokra. Akkor nagyon irigykedtem rájuk, szóval biztosan körülnézek majd itt – kacsintott közbe Norbi.

Az Eger testvérvárosából, az erdélyi Gyergyószentmiklósról indult indie-pop csapatot a Bagossy testvérpár, azaz Bagossy Norbert és Bagossy László alapította, Bartis Szilárddal, Tatár Attilával és Kozma Zsomborral 2013-ban. Azóta olyannyira ismertekké váltak határon innen, hogy Norbi szavai szerint idén inkább csak itthon léptek színpadra, otthon nem. Hozzátette, hogy persze utóbbinak egészen más a hangulata:

– Otthon, a szülővárosunkban más játszani mint bárhol máshol, hiszen ha a pár ezer ember között az első sorban ott van mondjuk az egykori tanítónénim, az mindig pluszt ad hozzá.

A két Bagossy fiú közül az idősebb, Norbi az, aki öccse szerint mer nagyot álmodni:

– Így van. Én vagyok az a csapatban, aki azt gondolja, hogy nincs határ, nincs lehetetlen az életben. Bármit, amit csinálok, azt szeretem komolyan venni, rendesen csinálni. Természetesen azt nem tudtam előre megjósolni, hogy a zenei pályán meddig jutunk el, de egy ilyen ívet képzeltem el, amin most vagyunk. Idén lett volna egy teltházas Budapest Parkunk és megcéloztuk az Arénát is. Ez még reményeink szerint meglehet decemberben, ha a vírus nem szól közbe. Ha ezt elérjük, akkor még jobban kell figyelnünk, hogy maradandót és jót kommunikáljunk a közönségünknek. Ha megtöltjük az Arénát, az már felelősséget is ró ránk. Nagyobb súly lesz a vállunkon, s fontos, hogy ez alatt ne összeroppanjunk, hanem kiteljesedjünk általa.

– Egy ilyen hatalmas közönség előtti saját buli mérföldkő minden zenekar életében, ahol valami különlegeset szeretne mutatni. Készülünk rá mi is nagyon – zárta le Laci a beszélgetést.

A szombati buli Egerben ugyan nem volt ilyen mérföldkő, de a tíz fok körüli hőmérséklet ellenére a közönség biztosan nem fázott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!