Programajánló

2022.04.07. 13:57

Ilyen programokkal várja az érdeklődőket az egri könyvtár a magyar költészet napján

2022. április 11-én, hétfőn 58. alkalommal ünnepeljük a magyar költészet napját, amely József Attila születésnapja is.

HEOL

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Bródy Sándor Könyvtár minden évben író-olvasó találkozóval, kötetbemutatóval, verses-zenés produkciókkal és versfestő pályázattal ünnepelte ezt a napot. Idén a verskedvelő óvodásokat, az általános- és középiskolásokat, valamint a felnőtteket szólították meg egy felhívás keretében. Várták azok jelentkezését, akik szívesen mondják el saját vagy kedvenc versüket nagyközönség előtt. Felhívásukra 9 oktatási intézmény, 1 óvoda, 3 gondozási központ, 1 egyesület, valamint számos egyéni előadó jelentkezett: több mint 200 fő. Ebben az évben programjukkal kilépnek a könyvtár falain túlra és a város két helyszínén várják az érdeklődőket:
10 órától 13 óráig a Nemzedékek terén (esőhelyszín: Felsővárosi fiókkönyvtár) és 10 órától 17 óráig a Gárdonyi téren (esőhelyszín: Központi könyvtár)

Az amatőr előadók mellett 15 órakor a Gárdonyi téren fellép a Szövegtrafik - slam poetry és irodalmi műhely, amely 2018 februárjában kezdte meg működését Egerben egyetemisták kezdeményezésében. Azóta több felolvasóestet, illetve irodalmi műhelyt is tartottak. Emellett jelen voltak már az Utcazenészek Versenyén, villámfelolvasó-estet tartottak a Vitkovics Klubban, megrendezésre került már egy slam poetry-versenyük, és megjelent első, a társaság tagjai által írt, irodalmi művek ihlette zenéjük is. Jelenleg a programjaik szervezői: Dobosy Tímea, Simon Flóra Veronika, Mulyad Szilvia, Galda Gábor Attila és Tihanyi Krisztina.. Kísérő programok: könyvtárbusz, kézműves foglalkozás, tricikli.

A nap folyamán várják azokat is, akik  nem szívesen állnak a nyilvánosság elé, de szeretik a verseket. A szövegeket és azok illusztrációit elhelyezhetik a Nemzedékek terén a versfüggőn és a Gárdonyi téren a vershídon.

Kontakt: Kelemenné Csuhay Zsuzsanna szolgáltatási igazgatóhelyettes - telefon: +36 30 341 4550, e-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!