Zene

2022.04.06. 20:00

Újabb lemezelőzetes klippel jelentkezett a gyöngyösi I'm Dorothy zenekar (videó)

A csapat bemutatkozó albuma április 9-én érkezik.

HEOL

Forrás: I'm Dorothy zenekar/YouTube

Még tavaly januárban jelentette be a gyöngyösi Dorothy együttes, hogy közel tíz év után a trióban alkotó formáció feloszlik. Már korábban is voltak ennek jelei: 2020-ban gitárosuk, Blahó Brigitta (Brigi) nyolc és fél év után kilépett a zenekarból, így Dodo és Kovács Klaudia (Klo) ketten maradtak. A lányok nyáron azonban be is jelentették új gitárosuk, Balog Anita érkezését, aki az Amíg együtt dobog című új daluk klipjében mutatkozott be. Ez a felállás végül rövid életűnek bizonyult, hiszen a csapat aztán a megszűnés mellett döntött.

Azonban Gere Dorottya, azaz Dodo énekes-basszusgitáros folytatni akarta a zenélést. I'm Dorothy néven vitte tovább a koncepciót és hamarosan új zenésztársak vették körül, Bartha István és Rinkács Péter gitárosok, valamint Győri Ádám dobos.

A csapat tavasszal klubturnéra is indult, melynek során ellátogattak Gödöllőre, Székesfehérvárra és Győrbe is. Április 8-án pedig már meg is jelenik bemutatkozó stúdióalbumuk "Legyen X" címmel, melyet szülővárosukban, Gyöngyösön másnap, április 9-én mutatnak be a Start Műhelyben a Kies zenekar társaságában. A korongon kilenc új dal és a "Feró 75" tribute CD-n megjelent Beatrice-feldolgozás hallható. A fellépéssorozat végül Budapesten, a Barba Negrában zárul április 16-án. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!