Zenekultúra

2022.04.22. 19:46

Újra énekelhetett az ifjúság Egerben

Tizenkét együttes mutatta meg a tehetségét.

M. H.

Két év szünet után ismét együtt énekelhettek

Forrás: Gál Gábor

 Újra megrendezték az Éneklő Ifjúság Zenei Fesztivált a városban. A pénteki rendezvényre a régió minden tájáról érkeztek a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házba a kamarazenekarok, kórusok, hangszeres és énekes előadók, illetve művészeti iskolás diákok. 
Szinte minden évben megrendezik ezt a nagyszabású eseményt. A magyar zenekultúra hagyományainak ápolása és az ismeretterjesztés a rendezvény legfőbb célja. Sok amatőr előadó sikerrel szerepel a találkozókon. 


Mindenki számára magas színvonalú programkínálat ígérkezett, így a család összes tagja jól érezte magát ezen a zenei összejövetelen. A műsor ezen felül természetesen a szakmának is szólt, és a helyszínen tapasztalatcserére is lehetőség nyílt, melyen amatőrök és nem amatőr kórusok is részt vettek. 

Idén tizenkét együttes lépett fel, a Egri Dobó István Gimnázium Kórusa arany, az egri Ciszterlánc Énekegyüttes ezüst minősítést kapott. A budapesti Vörösmarty Gyermekkar lett az év kórusa, aranydiplomával végzett a miskolci ifjúsági vegyeskar és a balassagyarmati együttes.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!