Fesztivál

2022.07.30. 10:04

A bor és a zene a főszereplő két napon át Farkasmályban + fotók

Pincelátogatás és biogazdálkodási kurzus is szerepel a programban.

Sz. Sz. I.

A finom nedűk kóstolása kedvelt időtöltés a fesztiválon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Július 29-én megkezdődött a kétnapos borfesztivál Farkasmályban, ahol a vendégeket kiváló mátrai és vendégborok seregszemléje, gasztro-sátor, street food ételek, igényes jazz-, blues- és popzene várta, várja. A rendezvény szervezőinek a törekvése, hogy a zene és gasztrokínálat mellett a XVII. században épült pincesoron vezetett bortúrák révén az érdeklődők megismerjék Farkasmály történelmét is. Pénteken a pincéket az öt tételből álló borkóstolóval és idegenvezetéssel egybekötve már lehetett látogatni, ez a program ma is folytatódik. A nyitónapon a jó hangulatot a Názár Viki & Dörnyei Szabi duó, a Peter's Pan és a Dirty Barbies fellépése fokozta.

Ma délután a napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapó ökológiai- és biogazdálkodás témájában tart mesterkurzust a Dominium Pincészet. A rendezők szeretnének betekintést nyújtani a környezetbarát gazdálkodás világába és a borkészítési lehetőségeibe, továbbá a felvidéki és a hazai természethű filozófiákba. A kurzus alatt négyféle bor is kóstolható, melyek között a most nagy népszerűségnek örvendő Pét-Nat is helyet kap.

A zenéről 16 órától Mátra Guszti és Mészáros Árpi, majd az Oti Voice & Bass, s végül Éliás Gyula gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában