Felvételi

2022.07.26. 18:27

Itt az új lehetőség, pótfelvételit hirdet az egri egyetem

A július 21-i ponthatárhirdetés sokak számára szerzett nagy örömöt, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre 1810-en nyertek felvételt.

Molnár Helga

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 Akik első körben nem kerültek be a vágyott felsőoktatási intézménybe, egy újabb remek lehetőséggel élhetnek, itt a pótfelvételi eljárás, melynek keretében – július 26-a és augusztus 5-e között – számos állami ösztöndíjas képzést is kínál az Eszterházy.

Aki nem nyert felvételt a július 21-i ponthatár-megállapítás során, vagy nem jelentkezett felsőoktatási intézménybe az általános felvételi eljárásban, a pótfelvételin nyújthat be jelentkezést egyetemünkre, valamennyi képzési területen. Az önköltséges képzéseken túl az informatika, a természettudomány, az agrárképzés és a pedagógusképzés alapszakjaira, továbbá az osztatlan tanárképzés vonatkozásában állami ösztöndíjas képzésre is fogadunk jelentkezéseket.

Aki az Eszterházy hallgatója szeretne lenni szeptembertől, annak a pótfelvételi eljárásban a www.felvi.hu oldalon kell jelentkeznie. Akkor is megteheti ezt – egyetlen helyre, állami vagy önköltséges formában – ha az általános felvételi eljárásban nem jelentkezett, vagy jelezte ugyan a továbbtanulási szándékát, de pontszáma alapján nem nyert felvételt egyetlen helyre sem.

A különféle vizsgákra az egyetem a rövid határidők miatt már nem küld ki behívóleveleket, ezért kérik a pótfelvételizőket, hogy a további tennivalókkal kapcsolatban mindenképpen tájékozódjanak felvételi honlapjukon. A felvételi döntésről e-mailben küldenek értesítést, érdemes tehát naponta ellenőrizni a felvételi rendszerben a jelentkező által megadott elektronikus postafiókot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!