Elismerés

2022.09.02. 18:42

Kiemelt aranyat hoztak haza a maklári dalosok

A húszéves Maklári Búzavirág Népdalkör még a tavalyi teljesítményét is felülmúlta az országos versenyen.

Sz. M. L.

A maklári népdalkör

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kiemelt arany fokozatot ért el a Maklári Búzavirág Népdalkör a X. Senior Dalkörök Országos Fesztiválján Csopakon augusztus 29-én. Az idén húszéves kórusnak most sikerült a tavalyi arany minősítést is felülmúlnia. 

– Nagyon örülnek, hogy idén sikerül még jobb eredményt elérni. Több mint tizenöt senior csoport között jutottak erre az eredményre, akiket bronz, ezüst, arany, illetve a kiemelt arany minősítéssel illethettek. A verseny egyébként a Balatoni randevú elnevezésű, idősebb korosztály számára szóló négynapos programsorozat része minden évben, idén is nagyközönség előtt bizonyítottak a makláriak – mondta a nyugdíjasklub vezetője, Havasi Julianna. A klub és a népdalkör szinte egyidőben jöttek létre, máig szorosan együttműködnek. A húszéves jubileumot is közösen ünneplik majd októberben.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltak, a népdalkör fő célkitűzése a helyi népi és kulturális értékek életben tartása, népszerűsítése.  
– A szakmai körökben elismert dalkör vezetője Vámosi Lászlóné szinte a kezdetektől. Az utóbbi években a tagok állandósultak, de emellett dolgoznak rajta, hogy fiatalabbakat  is bevonjanak. Úgy tűnik, idén csatlakozik is egy új tag – emelte ki Havasi Julianna.
Egyébként a fesztiválon az Egri Vitézek férfikórus is jól szerepelt, ők arany minősítéssel térhettek haza.

 

 

 

 

 

Címkék#népdal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!