Mozi

2022.09.04. 21:04

Újabb fesztiválon szerepel az Amerikában élő egri rendező filmje

Azt írják a filmről az IMDB-n, mestermű, kis csavarral.

F. V. E.

Kovács Klaudia

Forrás: Vanie Poyey/ beküldött

Ismét filmfesztiválra készül az Amerikai Egyesült Államokban élő, egri rendező.

Mit ahogy arról már korábban beszámoltunk Kovács Klaudia egri származású, többszörös díjnyertes hollywoodi rendező két rangos díjat nyert májusban a Brown Paper Bag (Barna papírzacskó) című kisjátékfilmjével a 75. alkalommal megrendezett Cannes-i Filmfesztivál filmpiacán.

A 3 perces amerikai rövidfilm nyerte a Cannes-i Nemzetközi Telefonfilmes Szemle "Legjobb Rendező" díját. 

Az afrikai mini-állam Etioni királynője által alapított, tíz éves múltra visszatekintő Artisan Festival World Peace Initiative, a humanitárius filmek fesztiválján a Barna papírzacskó pedig a zsűri különdíját nyerte el.

Az alkotó a Barna papírzacskó készültekor forgatott először komoly felszerelés nélkül, pusztán egy mobiltelefonnal és minimális stábbal. A szívmelengető film egy kaliforniai korosodó úrról szól, akinek egy váratlan fordulatból kifolyólag fedezzük fel az igazi énjét. A film különlegessége, hogy nincs benne párbeszéd, így mindenki számára érthető.

Kovács Klaudia most ismét örömteli információt osztott meg: az új, kétszeres díjnyertes filmjét beválogatták a Tarzana Nemzetközi Filmfesztiválra is, melyet októberben közepén rendeznek meg californiai Tarzanaban. 
A Barna papírzacskó a nemzetközi filmértékelő portálon, az IMDb-n is rendkívül jó értékeléseket kapott. Egyebek között szívmelengető, csodálatos és remek rövidfilmként jellemzik, s valaki szerint az alkotás mestermű, egy kis csavarral.

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!