Tárlat

2022.10.06. 19:49

Két zarándok közös kiállítása nyílt meg az egri Vitkovicsban + Fotók

A tárlat november 2-ig látogatható.

M. H.

Két Zarándok címmel megnyílt tegnap Szuhaj György festőművész és Madaras László grafikusművész kiállítása. A tárlatot a Vitkovics Alkotóházban H. Szilasi Ágota művészettörténész nyitotta meg.

Fotós: Gal Gabor         

Zarándoklás az, amit az ember értelmének megnyílása, s értelmének elvesztése, vagy fizika bezárulása között folyamatosan, s folyamatában hol mélyen, hol érintőlegesen, de állandó lelki értelemben átél. Zarándoklat, keresés, vívódás, láblóbálás, a nap megélése, s a dolgok teljes és állandó megfigyelése, analizálása, értelmezése, s önnön lelkünkben szintetizálása, beépítése, mely által fejlődik, tartalommal, mélységgel, értelemmel bővül a lelki-szerkezet.

A Két Zarándok vívódásai, keresései, fényben, szerkezetben, tárgyban, a természet formáiban megélt rácsodálkozásai ezen kereső évtizedekről szólnak, s tesznek panteisztikus tanúságokat, Isten kereséseket. A kiállítás november 2-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!