Ünneplés

2022.11.18. 11:57

Születésnapja alkalmából köszöntötték Báder Miklósnét Hevesen

Hevesen egy mindenki által ismert és tisztelt személyiség ünnepelte születésnapját november 5-én.

M. H.

Születésnapja alkalmából köszöntötték Báder Miklósnét

Forrás: HMH

A településért végzett társadalmi és szakmai tevékenységét a hevesi képviselő-testület 2019-ben díszpolgári címmel ismerte el Báder Miklósnét, őt köszöntötte Sveiczer Sándor polgármester.

1970 óta a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet tagja, 1975 óta pedig elnöki feladatokat lát el. Számos területen végzett és végez társadalmi tevékenységet, 1980-tól a Népi Iparművészeti Tanács tagja, 2001-től a Hagyományos Értékek Megőrzéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 2004-től a Csillagvirág Népművészeti Egyesület elnökségi tagja, 2005-től pedig a Palóc Út Klaszter Egyesület felügyelő bizottságának tagja. Odaadó munkájáért és önzetlen tevékenységéért számos elismerésben részesült, Kodály Zoltán emlékdíjat, Pro Urbe Heves kitüntető címet, Életfa díjat kapott. A Munkáltatók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezete Magyar Népművészet kategóriában díjat adományozott számára. 2017-ben Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésével jutalmazták.

Minden évben folyamatosan szervezi a Háziipari Szövetkezet kézműves kiállításait az ország minden részében, így a budai várban, s a karácsonyi Vörösmarty téri vásárban is találkozhatunk hevesi szőttesekkel, textiles termékeikkel. Ezzel szinte világhírre tesz szert a hevesi szőttes, s ezen keresztül városunk is. Neki köszönhető továbbá a Hevesen megrendezésre kerülő Országos Szőtteskiállítás is, ahol és amikor az egész közép-európai szakma Hevesre figyel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában