Emlékezés

2023.03.15. 13:48

Egerben is megünnepelték a forradalom 175. évfordulóját + fotók

Az eső sem szabott gátat annak, hogy méltón emlékezzenek a hősökre.

M. H.

Egerben is sokan emlékeztek az 1848/49-es eseményekre

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egerben a Petőfi téren gyűltek össze azért, hogy megemlékezzenek az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hőseiről. A szerdán 11 órakor kezdődő eseményen a Gárdonyi Géza Színház színművészei Babócsai Réka, Csathó Norbert, Szőke Olivér és Fehér István adtak elő részletet a XXI. század költője darabból. Őket Mirkóczki Ádám polgármester ünnepi gondolatai követték.

– Egyedül istené a dicsőség. ha visszatekintünk a magyarság ezer évére, azt láthatjuk, hogy ezt a nemzetet a szabadságszeretet, az önzetlenség, az élni akarás, és a töretlen hit tartotta meg. Manapság sokan vannak, akik megkérdőjelezik, hogy vajon kié a dicsőség – kezdte.

Szavai szerint, azok a történelmi nagyjaink, eleink és hőseink, akikről ezen a napon emlékezünk, ők nem feledték, egyedül Istené a dicsőség.

– Kicsit úgy érezhetjük, eltávolodtunk ettől a gondolattól, pedig történelmünk nap mint nap utat és példát mutatnak – hangsúlyozta. Az ünnepi beszédet koszorúzás követte, a városvezetés, pártok, intézmények, civil szervezet helyezték el az emlékezés csokrait, virágait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!