Mátrai Bornapok

2023.05.13. 14:56

Petőfi Sándor a gyöngyösi Vachott Szalonba látogat vasárnap

A városi könyvtárban hamisítatlan játékbarlang lesz kockázással, de veszíteni senki sem fog.

Sz. Sz. I.

Petőfi Sándor már készül a vasárnapi találkozásra

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Rendkívüli nyitva tartással és rendhagyó programokkal készül a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könytvár a Mátrai Bornapok vasárnapi programjának színesítésére. A 10-től 14 óráig tartó hagyományos XIX. századi piac forgatagához kapcsolódva a könyvtár reggel 9-től 12-ig valóságos játékbarlanggá változik. A szerencsejáték, na meg elsősorban a könyvek szerelmesei kockavetéssel nyerhetnek könyvtári tagságot. Aki mindkét dobókockával hatost dob, az ingyen válhat az intézmény olvasójává, két egyes kiforgatásával pedig féláron lehet beiratkozni. Bármely más, két egyforma szám dobóját ajándék könyvvel "dobják meg" a könyvtárosok. Közben a Huszár Lajos Éremtárban egy-egy ingyenes tárlatvezetés indul 10 óra 30 és 11 óra 30 perckor. 

Emellett 10 és 14 óra között a könyvtár kitelepült részlege, a Vachott Szalon is felkereshető a Fő tér tőszomszédságában lévő Puky Árpád utcában. Az érdeklődők, az időben valóban visszarepülve a XIX. századba, személyesen találkozhatnak a Vachott családdal. Majd 13 órától maga Petőfi Sándor is betér a szalonba egy jóízű beszélgetésre, közös szelfizésre egy gyöngyösi alteregója révén. Helyi középiskolások dr. Vinkler Bálint helytörténész vezetésével műsorral várják a a Petőfivel megismerkedni vágyókat. A legkisebbek 12 óra 45 perctől a Vachott Szalon mellett kézműves foglalkozással múlathatják hasznosan és szórakoztatóan az időt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában