Mátrai Bornapok

2023.05.13. 08:31

Elkezdődött a Mátrai Bornapok: három napig tart a mulatozás Gyöngyösön + fotók

Gyöngyös és térsége tizenkilenc borászata százhúsz féle borát kínálja a Mátrai Bornapokon péntektől vasárnapig.

Sz. Sz. I.

Remek bulit csapott a Vad Fruttik zenekar

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken délután a Vidróczki Néptáncegyüttes fellépésével elkezdődött Gyöngyösön az idei Mátrai Bornapok programfolyama. A nyitónap további fellépői a The Pontiac, a Taiko Hungary, a Vad Fruttik és a Rombusz. A Gyöngyök – Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. révén a Gyöngyös város rendezte bornapok programjait úgy állították össze, hogy minden korcsoport megtalálja a számára megfelelő szórakozást. A szervezők tájékoztatása szerint a péntek inkább a középkorúaknak szól, az est fellépője a több mint két évtizeddel ezelőtt alakult Vad Fruttik. 

Szombaton a fiatalokat szólítják meg, annak ellenére, hogy az est sztárvendége, a ValMar slágereit az ötévestől a kilencvenévesig mindenki dúdolja. Végül a vasárnapi programok az érettebb közönségnek szólnak majd, hiszen egy ikon lép színpadra kiegészülve zenekarával, a Dolly Plusssz koncertje zárja majd a háromnapos programsorozatot. A sztárfellépők mellett persze még sok-sok formáció színpadra lép majd a helyi tehetségektől országosan ismert művészekig. 

A szervezők arról is tájékoztattak, hogy a sztárfellépők mellett természetesen a friss és gyümölcsös mátrai boroké lesz a főszerep a hétvégén. A Fő téri faházakban idén is megtalálhatjuk a borvidék legmeghatározóbb termelőit, akik legjobb boraikat kínálják majd, köztük Gyöngyös Város Borát és Gyöngyös Város Polgármesterének Borát is, amiket néhány nappal ezelőtt választottak ki. A háromnapos borünnepen összesen tizenkilenc borász százhúsz féle borát kóstolhatjuk. 

Idén a Mátrai Bornapok részeként rendezik meg Gyöngyös Város Barátainak Köre ikonikus rendezvényét, a XIX. századi piacot, amely eddig a városnapi programokat színesítette, ebben az évben pedig a bornapok vendégeit szórakoztatja majd vasárnap délelőtt. A bornapok ideje alatt kézműves kirakodóvásár, vidámpark, gasztroudvar és egyéb kiegészítő programok várják a résztvevőket.

A Mátrai Bornapok programja:

május 12. (péntek)
17:00 Vidróczki Néptáncegyüttes
18:00 The Pontiac
19:00 Taiko Hungary
20:00 Vad Fruttik
22:00 Rombusz

május 13. (szombat)
15:00 Piszli Csári
16:00 Tomory Gábor Néptánciskola
16:30 Gyöngyösi Játékszín
17:00 Mahó Andrea és Csengeri Attila
18:00 Black Jam! SE
18:30 Mardoll
19:00 Borverseny eredményhirdetése
20:00 Valmar
22:00 DJ Soldier

május 14. (vasárnap)
10:00 - 14:00 XIX. Századi Piac
15:00 Oszvald Marika
15:30 Virtus Kamara Táncegyüttes
16:00 Bordalokaz  Operett-Musical Voices Társulat előadásában
17:30 Bellydance Artistique
18:00 Dívák – ABBA
20:00 Dolly Plussz
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában