Kulisszatitkok

2023.07.01. 21:07

Igazi kuriózum: John Lennon 1981-es világkörüli turnéjának tervei Egerben is kaphatók

Marsi József új könyve a zenészlegenda soha meg nem valósult koncertsorozatáról az egri Beatles múzeumban is beszerezhető.

Sz. Sz. I.

John Lennonról szól a nemrég megjelent könyv

Forrás: Egri Road Beatles Múzeum - EGER/Facebook

A Beatles rajongóknak igazi csemege Marsi József nemrég megjelent új kötete, az Egy világ, egy nép. A legendás liverpooli négyesről már több remek könyvvel jelentkező író John Lennonról szóló új kiadványa erősen limitált példányszámban jelent meg. Minderről Peterdi Gábor, az egri Beatles Múzeum tulajdonosa számolt be portálunknak.

 – John Lennon világkörüli turnét tervezett 1981 tavaszára, de ez az 1980. decemberében történt meggyilkolása miatt már nem valósulhatott meg. A könyv a turné terveibe, előzményeibe enged bepillantást. Szerződtette a kor legjobb látványtervezőjét, promóterét és technikusait, akik egy Star Trek-jellegű színpadi világot képzeltek el hatalmas kivetítőkkel, űrlényekhez hasonlatos jelmezekkel, hologramokkkal. Egy kisfilm vezette volna be a koncertet, amelyek John és Yoko Ono mintegy véletlenül besétálnak a koncertre, majd megjelennek színpadon. A könyv olvasása közben azzal a gondolattal is eljátszhatunk, mekkora visszatérés lett volna a turné John Lennon számára. Marsi József rendszeres vendég a múzeumunk rendezvényein, könyvének néhány példánya még nálunk is kapható – részletezte Peterdi Gábor.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában