Látogatás

2023.04.08. 13:58

Egerbe várják John Lennon ma 60 éves fiát, Juliant

Könyvbemutató és fotókiállítás is része lenne a látogatásnak, árulta el Peterdi Gábor, az egri Beatles múzeum tulajdonosa.

Sz. Sz. I.

Julian Lennon is Liverpoolban született éppen 60 éve

Forrás: Corbis

Április 8-án ünnepli 60. születésnapját Julian Lennon angol zenész, énekes-szövegíró, fotográfus, John Lennon és Cynthia Powell közös gyermeke. Julian három Beatles-dalnak is ihletője, ezek a Lucy in the Sky with Diamonds, a Hey Jude és a Good Night. John Lennon idősebb fia a zenélésen és a fotózáson kívül emberbaráti erőfeszítéseknek szentelte, szenteli életét. Vele kapcsolatban Peterdi Gábor, az egri Beatles múzeum tulajdonosa arról beszélt portálunknak, hogy minden reményük megvan arra, hogy Julian a közeljövőben Egerbe látogat.

– Néhány éve, amikor Eger pályázott az Európa kulturális főváros címre, a Beatles múzeum meghívta őt a megyeszékhelyre. A Kepes Intézetben fotókiállítást terveztünk, hiszen Julian munkáiból számos tárlat nyílt már a világon. Terveztük magyarul megjelentetni az édesanyja által Lennonról írt John című könyvet, amelyet egy Angliában élő magyar tanárnő fordított le. A magyar nyelvű kézirat azóta is a birtokunkban van, Julian mutatta volna be az egrieknek. És természetesen, ellátogatott volna a múzeumunkba is. Sajnos, nem Eger lett akkor Európa kulturális fővárosa, így ezek a tervek nem valósultak meg, de korántsem tettünk le róluk. Két hete beszéltem telefonon Helen Andersonnal, aki John Lennon osztálytársa volt, és az ikonikus bőrsapkáit készítette. Helen már járt az egri múzeumban. Jó kapcsolatot ápol Juliannel, gyakran találkozik vele, hiszen szomszédok. Helen, mint mondta, beletette Julian fülébe a bogarat az egri látogatással kapcsolatban, visszatérő téma a beszélgetéseik során. Októberben már többet tudunk, hiszen Helen is részt vesz az októberi egri John Lennon-emlékrendezvényünkön, amire várhatóan a Gárdonyi Géza Színházban kerül majd sor – részletezte Peterdi Gábor.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában