KönyvtárMozi

2023.07.07. 16:07

Magyar filmekkel színesítik a nyarat Besenyőtelken

A besenyőtelki könyvtárban nyáron sem tétlenkednek, mozizásra hívják az érdeklődőket, s már őszre is sok tervük van.

Fekete-Vadászi Erika

Kristonné Kovács Rita könyvtáros arra törekszik, hogy mindig izgalmas programokat szervezzen

Forrás: Beküldött fotó

A besenyőtelki könyvtárban nem csak az olvasást népszerűsítik, számos előadást tartottak már, s ezek nem csak a helyiek körében voltak népszerűek, hanem a környékbeli településekről is rendszeresen érkeztek a programjaikra. 

A nyáriszünet idején ezek most szünetelnek, ám így sem kell esemény nélkül maradniuk az érdeklődőknek. 

– Ezen a nyáron KönyvtárMozi vetítéseket tervezek, magyar filmekből. Két-három hetente gyűlünk majd össze, hogy a nagy meleg elől elbújva a könyvtár hűs falai között együtt mozizzunk. A Körhinta, az Indul a bakterház és a Meseautó című filmek is szerepelnek a listán, így ezeket biztosan megnézhetik majd az érdeklődők – mondta el portálunknak Kristonné Kovács Rita könyvtáros, akitől azt is megtudtuk, az új előadásokat szeptemberben indítja újra. 

Már őszre is vannak tervei. Kladiva Imre atyát, Kerékgyártó József helytörténeti kutatót, valamint dr. Kalina József büntető bírót is szeretné meghívni. Újra vendégük lesz majd Csirke Làszló tájegységi fővadàsz, aki gyerekeknek és felnőtteknek is beszél majd a vadvédelemről és a vadászatról. Emellett kiállításokat is rendez majd, például Bocsi János Petőfi 200 című tárlatát tekinthetik majd meg a besenyőtelki könyvtárba látogatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában