Előadás

2023.02.06. 10:53

A magyar kocsizás és fogathajtás legendás eredményeivel ismerkedtek Besenyőtelken

Sokakat vonzott az előadás.

F. V. E.

Díszes, lovas ruhákat is bemutattak a besenyőtelki könyvtárban

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már beszámoltunk, a besenyőtelki könyvtárban a korábbi évekhez hasonlóan idén is számos programmal várják a látogatókat. Kristonné Kovács Rita könyvtáros – folytatva a közösségépítést – igyekszik olyan előadásokat szervezni, melyek nem csak a helyieket, de a környékbelieket is vonzzák. 

A napokban Fülöpné Mátyus Zsuzsanna nemzeti fogatbíró tartott előadást Besenyőtelken kiemelkedő nemzeti értékünkről, a magyar kocsizás és fogathajtás kultúrájáról. 

– Örömmel tölt el, hogy a színvonalas programra a helyiek mellett sokan érkeztek távolabbi településekről is – mondta el portálunknak Kristonné Kovács Rita, akitől megtudtuk, az előadáson kiderült, Fülöpné Mátyus Zsuzsanna édesapja révén csöppent bele a lovas-fogathajtó sportba. Majd 1996 óta folyamatosan részt vett a hazánkban szervezett valamennyi lovas fesztivál és világtalálkozó, valamint fogathajtó bajnokságok szervezésében, lebonyolításában. Nemzeti bíróként részt vesz a magyar fogathajtó hagyományok ápolásában, s elkötelezett híve és támogatója a fiatal fogathajtók felkarolásának, az utánpótlás nevelésének. 

Az előadáson egyebek között szó esett a különböző lófajtákról, lovas eszközökről és ruhákról is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában