80 éves lenne

2023.09.20. 16:43

Cseh Tamás élete és dalai elevenedtek meg a gyöngyösi könyvtárban + fotók

A városi bibliotéka nem először emlékezett meg a népszerű zenész születésének 80. évfordulójáról.

Szabó István

Cseh Tamásra emlékeztek a gyöngyösi könyvtár programján

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Füst a szemében – Cseh Tamás 80. címmel elevenítették fel kedden az idén 80 esztendeje született Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, énekes, színész, előadóművész élettörténetét és dalait a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Ratkóczi Huba, Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Cseh Tamás élettörténetét mesélték el a születésétől a haláláig Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, több mint 20 dal kíséretében. 

–  Cseh Tamás karaktere és emlékezete egyedülálló, mindannyiunk számára közös nevező. Nem is kíséreljük meg az ő előadásmódját interpretálni, arra fókuszálunk, ahogy ő is kéri a beszélgetőkönyvben, hogy megszólaljunk, és elmeséljük az ő történetét – ajánlották az előadók a hallgatóság figyelmébe a műsorukat.

A gyöngyösi könyvtár nem első ízben emlékezett meg Cseh Tamás születésének 80. évfordulójáról. Mint arról annak idején portálunkon is írtunk, az intézmény Hangzóna részlege zenei tavaly decemberben pályázatot hirdetett a népszerű zenész bármelyik dalának akusztikus hangszerelésű feldolgozására. A legjobb produkciókat ez év január 22-én, a Magyar kultúra napján mutatták be a könyvtár Facebook-oldalán. Ezen a napon lett volna egyben a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás is éppen nyolcvan esztendős. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!