Tárlatnyitó

2023.09.09. 09:38

Élményeket ígér "katablanka" kiállítása az Agria Parkban + fotók

Ízek – Élmények – Képek címmel nyílt meg pénteken délután az egri Agria Parkban, az első emeleten K. Csákfalvi Kata, Katablanka műsoros grafikai kiállítása. A tárlatot Teleki Klára nyitotta meg.

Sike Sándor

K. Csákfalvi Kata és Teleki Klára a kiállításmegnyitón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– K. Csákfalvi Kata, aki önmagát Katablankának nevezi kiállítását mutatjuk most be. Kata azt szokta mondani, hogy ő azért rajzol, mert vannak üzenetei az emberek felé és nagyon sok szép gondolatot tolmácsolnak a grafikái, mint például a szeretet, a tisztelet a békesség, őszinteség. Ezek kihalófélben lévő gondolatok, amire szeretné a figyelmet felhívni. Ő egy nagyon alázatos, hallgató és nagyon gyönyörűen használja a pasztellkrétáit – mondta megnyitójában Teleki Klára.

A művészetpártoló beszélt arról is, hogy Katablanka mostani kiállításában ami különlegesség, hogy nagyobb méretű grafikákat is lehet látni. Azt javasolta azoknak, aki arra járnak majd az Agria Parkban, álljanak majd meg az üzletek között, vásárlás közben és nézelődjenek egy kicsit, merüljenek el a szép grafikákban.

Katablanka, Agria Park, kiállítás, Ízek, élmények, képek
Sokan érdeklődtek a kiállítás képei iránt
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A tárlatnyitó műsorában Baranyi Péter, a Gárdonyi Géza Színház színművésze, valamint egy fiatal, délkelet-ázsiai hölgy, Khin Khin Hlaing működött közre. Ő Burmában született, s most itt tanul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. Egy jellegzetes, a hazájából hozott népi táncot mutatott be.

Kulináris élményekben is részesültek a jelenlévők, mégpedig Rátkai-Csohány Csilla, a Café Líceum Kft. tulajdonosa tartott kávébemutatót, s finom teákat kóstolhattak és különleges csokoládét. A nagykanizsai Sambirano Gold cég pedig egy kóstoló csomaggal járult hozzá a megnyitóhoz.

20230908 - Megnyílt K. Csákfalvi Kata kiállítása az Agria Park kihelyezett galériájában - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap
Vásárlás közben lelassíthatunk és megnézhetjük a gyöngyösű képeket
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Portálunk a tárlatnyitón kérdezte K. Csákfalvi Katát egyebek között arról, hogy az alkotásain látható szignója alapján "áthallás" lehet-e az ötvenes évek híres amerikai filmje, a Casablanca miatt. Ám a kiállító elmondása szerint szó sincs ilyen utalásról, a munkahelyén hívta Katablankának a főnöke, amit megtartott és idézőjelben művészneveként használja. Arra, pedig, hogy milyen út vezetett a képzőművészethez, azt mondta: kirakatrendező és dekoratőr volt, a kreativitás mindig szerepet játszott az életében.

– Nyugdíjas vagyok és már nem dolgozok, de a kreativitást ki akartam magamból dolgozni, s a rajzolásban találtam ezt meg. Eleinte szénrajzokat készítettem kisebb méretekben, most pedig már pasztell pasztával – egész nagy méretű – színes képeket.

Korábban is voltak már Katablankának kiállításai, tudtuk meg tőle. Így a Bródy Sándor könyvtárban két alkalommal az Üzenetek és a Találkozások, a Bartakovics Béla Művelődési központban, vidéken is több helyen, és most itt az Agria Parkban hatodik éve állít ki Teleki Klára segítségével, illetve szerkesztésében csoportos, illetve egyéni kiállításokon is részt vesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!