Világnap

2023.09.23. 13:15

Idén is sztárok lépnek a közönség elé a gyöngyösi Operagálán

Operagálával ünnepli ebben az évben is Gyöngyös a Zene világnapját.

Szabó István

Zsúfolásig telt a tavalyi Operagálán is a gyöngyösi rendezvénycsarnok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 30-án rendezik meg Gyöngyösön az immár hagyományos Operagálát. A Gyöngyös Város Barátainak Köre által szervezett estre a Zene világnapja alkalmából, a Magyar Művészeti Akadémia és Gyöngyös önkormányzata támogatásával kerül sor a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az operagála fellépői lesznek: Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész, Kálmándy Mihály, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas magánénekese, Pánczél Éva, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Rozsos István, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész, valamint Horváth István, a Magyar Állami Operaház magánénekese. 

A gála művészeti vezetői: Rohonyi Anikó Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.A zenei kíséretet idén is az Egri Szimfonikus Zenekar adja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!