Koncert

2023.12.30. 12:10

Csíkosított Hoboval zárta az évet Egerben a Csík Zenekar + fotók

Mesélt az erdő, szólt a Hajtók dala és József Attila is jelen volt a Csík Zenekar évet záró koncerjén Egerben, a körcsarnokban. Hobo volt a Csík vendége ezúttal.

Guti Rita

remek estét adott Földes László és a Csík zenekar Egerben

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő  Kossuth-díjas Csík Zenekar egri közönségének nem okozott csalódást a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban december 29-én este. Vérbeli muzsikusok játszottak. Hobonak pedig nem csak a pólója volt csíkos.

Csík János és egrisége okán Szabó Attila együtt voltak a koncert házigazdái, ahol megmutatták ismét milyen az, amikor a népzene és jól ismert és sokak által szeretett dalok találkoznak. Volt némi technikai malőr az elektronikával, de a gitárcserét is tudták úgy menedzselni, hogy az nem volt kínos:

– A Samantha Foxon ilyen biztos nem volt – kacsintott ki a közönségre Hobo, akivel aztán közösen kiabálta a publikum: a hetedik te magad légy!

A Kossuth-díjas bluesénekes és a szintén Kossuth-díjat birtokló zenekar találkozását közös énekléssel jutalmazta az egri közönség. Hobo nótái mellett szólt jó pár LGT sláger ugyanúgy „csíkosítva” mint a Bagossy vagy épp a Quimby egy-egy dala. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!