A jövő héten láthatják a nézők

2024.01.09. 14:33

Nemcsak a zenészeknek, hanem a tévéseknek is kihívás volt a hatvani koncert

A Hatvan TV teljes egészében rögzítette, és a jövő héten két részletben adja le a Hatvani Szimfonikus Zenekar újévi koncertjét. A részletekről Sánta M. Attila adásrendezőt kérdeztük.

Tari Ottó

Sánta M. Attila a rendezőállásban. A felvétel során ezernyi részletre kellett figyelni

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Mint megírtuk, az elmúlt hét végén a városi sport- és rendezvénycsarnokban nagy sikerű hangversennyel köszöntötték az újesztendőt a helyi szimfonikusok Kis Zoltán karmester vezetésével. A koncert során a vendégművészek mellett a Treff rockzenekar, valamint a Dalvarázs Show Kórus is pódiumra lépett, vagyis népes szereplőgárda gondoskodott a színvonalas szórakoztatásról.

Az eseményt a városi televízió is felvette, ami – legalábbis azt hihetnénk – már-már megoldhatatlan feladat elé állítja az ennél jóval kisebb rendezvények rögzítéséhez szokott stábot. Sánta M. Attila adásrendező szerint viszont, noha mindig kihívás az egy-egy nagyobb szabású eseményre való felkészülés, mostanában már gördülékenyen végzik a dolgukat. Ha valaki, Attila ezt joggal állíthatja, hiszen a Hatvan TV 26 évvel ezelőtti indulásától mára egyedüliként ő maradt hírmondónak az akkori munkatársak közül.

– Az elmúlt években a napi tevékenységünk mellett több jelentős helyi eseményről is tudósítottunk, a sörfesztiválok mellett ilyen például az újévi koncert is – mondta. – A felvétel előtt kidolgozom a részleteket, egyebek közt a kamerák és a kábelek helyét, a helyszínen pedig 9-10 óra kell a technika felszereléséhez, a többi pedig már rutinszerűen működik. Ezúttal öt állásból vettük fel a műsort.

Az interneten többen érdeklődtek, mikor kerül képernyőre a teljes hangverseny. A viszonylag hosszú várakozási időt Sánta M. Attila azzal indokolta, hogy a minél teljesebb élvezhetőség érdekében a hangot külön rögzítették, s a teljes anyag elkészítése beletelik néhány napba. A nézők így a jövő héten két részletben, január 15-én, hétfőn és 19-én, pénteken a Paletta című műsorban tekinthetik meg a nagy sikerű koncertet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!